عصر ایران: رسانه های اسرائیلی از بررسی موضوع حمله پیشدستانه علیه ایران در جلسه امنیتی دیروز مقامات نظامی و امنیتی رژیم اسرائیل با نتانیاهو خبر داده اند.
به نقل از وبگاه "تایمز اسرائیل"، پس از اینکه بنیامین نتانیاهو دیروز روسای امنیتی رژیم اسرائیل را برای جلسه ای در عصر یکشنبه دعوت کرد، رسانه های عبری گزارش دادند که اسرائیل اگر شواهد محکمی مبنی بر آماده شدن تهران برای انجام حمله پیدا کند، انجام یک حمله پیشدستانه را برای بازدارندگی ایران در نظر خواهد گرفت.
این نشست با حضور یوآو گالانت وزیر دفاع، هرزی هالوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل، دیوید بارنیا رئیس موساد و رونن بار رئیس شین بت، در بحبوحه انتظار رژیم تل آویو برای حملات احتمالی ایران و حزبالله لبنان به اسرائیل برگزار شد.
به نوشته تایمز اسرائیل: این ارزیابی که ایران احتمالا در روزها یا هفتههای آینده به اسرائیل حمله خواهد کرد، به دنبال ترورهای متوالی هفته گذشته فواد شکر، فرمانده نظامی حزبالله در بیروت و اسماعیل هنیه، رهبر حماس در تهران است. ایران اسرائیل را مسئول مرگ هنیه دانسته و متعهد شده است که تلافی کند.
اسرائیل مطمئن نیست که ایران و نیروهای نیابتیاش دقیقا چه نوع حمله ای خواهند کرد، و به همین دلیل در حال بحث در مورد طیف گستردهای از گزینههاست؛ برای اینکه چگونه بتواند به بهترین نحو به یک حمله پیشبینیشده پاسخ دهد یا از آن جلوگیری کند.
به گزارش روزنامه "یدیوت آحرنوت" اسرائیل، در دیدار با نتانیاهو، گزینه حمله به ایران به عنوان یک اقدام بازدارنده مورد بحث قرار گرفت، اگرچه مقامات امنیتی تاکید کردند که چنین اقدامی تنها در صورتی مجاز خواهد بود که اسرائیل اطلاعات قطعی دریافت کند که تایید می کند تهران در آستانه حمله قرار دارد.
در این گزارش آمده است که اسرائیل برای انجام حمله پیشدستانه باید اطلاعات کسب شده خود را با شریک آمریکایی تطبیق دهد و از صحت وسقم آن مطمئن شود و حتی اگر اطلاعات دو طرف منطبق باشند، ممکن است همچنان به انتظار حمله ایران بنشیند و از حمله پیشدستانه خودداری کند.
روز یکشنبه گفته شد که ایالات متحده نیز مانند اسرائیل، مطمئن نیست که حمله ایران چگونه خواهد بود، زیرا واشنگتن معتقد است تهران هنوز به تصمیم نهایی نرسیده و بعید است که هماهنگی با "نیروهای نیابتی" خود را به پایان رسانده باشد.
علاوه بر ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا که در روزهای اخیر برای خنثی کردن هرگونه حمله شکل گرفته است، گفته میشود که مقامات اسرائیل معتقدند مزیت دیگری که اسرائیل هم اکنون دارد، که در زمان حمله ایران در ۱۳ آوریل از آن برخوردار نبود، پیش آگاهی است.
از آنجایی که حمله ۱۳ آوریل اولین باری بود که ایران از خاک خود حمله ای را علیه اسرائیل آغاز کرد، ناشناخته های زیادی وجود داشت، از جمله عدم قطعیت در مورد بزرگی آن حمله. (عملیات وعده صادق)
با این حال، این بار، اسرائیل متوجه خواهد شد که آیا این حمله از نظر وسعت شبیه به حمله قبلی است - زمانی که بیشتر پرتابه های ایران توسط اسرائیل و متحدانش رهگیری شدند - یا اینکه بزرگتر خواهد بود، همانطور که برخی ارزیابیها نشان دادهاند که چنین خواهد بود.
یدیوت آحرنوت در این باره می نویسد، حتی اگر این حمله بزرگتر باشد، ارزیابی از درون دولت این است که اسرائیل قادر به مقاومت در برابر آن خواهد بود و بار دیگر قادر خواهد بود با کمک ائتلافی از متحدان، دفاعی مناسب انجام دهد.
همزمان با آماده شدن اسرائیل و ایالات متحده برای هر حمله ای که ایران در نهایت انتخاب کند، واشنگتن و متحدانش، چه در غرب و چه در خاورمیانه، به اعمال فشار به اسرائیل و ایران برای کاهش تنش ادامه می دهند که هدف این فشارها جلوگیری از احتمال آغاز یک جنگ منطقه ای همه جانبه است.
به همین منظور، ایمن صفدی، وزیر امور خارجه اردن، روز یکشنبه به ایران سفر کرد.
صفدی در یک کنفرانس مطبوعاتی در تهران در کنار همتای ایرانی خود هدف از سفر خود را رایزنی درباره تشدید تنشها در منطقه و گفتگوی صریح و شفاف در مورد غلبه بر اختلافات بین دو کشور با صداقت و شفافیت عنوان کرد.