ترامپ چه بلایی بر سر بازارها آورد؟

۱۸ ساعت قبل ۶
به گزارش وال استریت ژورنال دولت ترامپ امیدوار است کسری تجاری را کاهش داده و صنعت داخلی را تشویق کند، اما هشدارهای اقتصادی به سرعت مطرح شد، زیرا اتاق بازرگانی آمریکا این اقدام را «مالیات گسترده بر مصرف کنندگان»...

جماران: به گزارش وال استریت ژورنال دولت ترامپ امیدوار است کسری تجاری را کاهش داده و صنعت داخلی را تشویق کند، اما هشدارهای اقتصادی به سرعت مطرح شد، زیرا اتاق بازرگانی آمریکا این اقدام را «مالیات گسترده بر مصرف کنندگان» دانست و تهدیدی برای افزایش شدید قیمت‌ها و کندی اقتصادی تلقی کرد.

d419cdc1-1fe4-4712-bc1e-8dd92648edb6

جنگ جهانی ترامپ علیه اقتصاد جهان؛ اعلان جنگ به «دوست و دشمن»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه تعرفه‌های گمرکی جدید و گسترده‌ای را اعلام کرد و آن را «اعلامیه آزادی اقتصادی ایالات متحده» توصیف کرد، جایی که این اقدامات شامل وضع مالیات 25 درصدی بر خودروهای وارداتی و 20 درصدی بر سایر واردات بود، با درصد‌های بالاتری که شرکای تجاری خاص را هدف قرار می‌داد.

به گزارش شبکه آمریکایی «سی ان ان بیزنس» تعرفه ها بدین گونه است:

34% بر واردات از چین.

24% بر واردات از ژاپن.

20% بر واردات از اتحادیه اروپا.

به گزارش وال استریت ژورنال دولت ترامپ امیدوار است کسری تجاری را کاهش داده و صنعت داخلی را تشویق کند، اما هشدارهای اقتصادی به سرعت مطرح شد، زیرا اتاق بازرگانی آمریکا این اقدام را «مالیات گسترده بر مصرف کنندگان» دانست و تهدیدی برای افزایش شدید قیمت‌ها و کندی اقتصادی تلقی کرد. 

نگرانی، محکومیت و آمادگی برای پاسخ

این تصمیم آمریکا با واکنش‌های سریع از سوی تعدادی از کشورها و شرکای تجاری مواجه شد:

به گزارش نیویورک پست کانادا، که با تعرفه 25 درصدی بر محصولات خود و 10 درصدی بر صادرات انرژی مواجه شد، هشدار داد که ممکن است تا یک میلیون شغل از بین برود و قیمت مواد غذایی به طور قابل توجهی افزایش یابد. تحلیلگران کانادایی هشدار دادند که در صورت ادامه این اقدامات بدون حل و فصل، احتمال ورود کشور به رکود اقتصادی وجود دارد.

به گزارش سی ان ان بیزنس اتحادیه اروپا این تصمیم را «نامتناسب» توصیف کرد و کمیسیون اروپا به نیت خود برای پاسخ دادن با گام‌های متقابل تدریجی برای حفاظت از منافع بازار مشترک اروپا اشاره کرد.

 به گزارش روزنامه «سان ایرلند» ایرلند در سایه پیش بینی از دست دادن حدود 80 هزار شغل و تأثیر مستقیم بر شرکت‌های چند ملیتی فعال در این کشور، که ممکن است دولت را مجبور به لغو بسته حمایت معیشتی به ارزش 2.2 میلیارد یورو (2.4 میلیارد دلار) کند،نگرانی عمیق خود را از پیامدهای این اقدام ابراز کرد.

به گزارش خبرگزاری نیوز استرالیا، استرالیا، به نقل از نخست وزیر خود، آنتونی آلبانیز، تعرفه‌ها را «بیشتر به آمریکا آسیب می‌رساند تا فایده»، توصیف کرد و تأکید کرد که دولت او آماده بازنگری در روابط تجاری با ایالات متحده است، اگر سیاست‌های حمایتی ادامه یابد.

بازارهای مالی و شاخص‌های نگرانی

به گزارش رویترز به محض اعلام این تصمیم، بازارهای مالی شاهد کاهش قابل توجهی بودند، جایی که قراردادهای آتی شاخص استاندارد اند پورز 500 با 1.7 درصد کاهش یافت، در حالی که شاخص ناسداک 2.4 درصد کاهش یافت، که تحلیلگران آن را نشانه‌ای از نگرانی‌های فزاینده در مورد احتمال ورود اقتصاد آمریکا به موجی از تورم و رکود همزمان دانستند.

همچنین کارشناسان اقتصادی اشاره کردند که این اقدام ممکن است زنجیره‌ای از جنگ‌های تجاری را تحریک کند، به ویژه اگر کشورهای آسیب دیده تعرفه‌های متقابلی را بر صادرات آمریکا اعمال کنند، که ممکن است بر زنجیره‌های تأمین جهانی و قیمت کالاهای اساسی تأثیر بگذارد.

در حالی که  ترامپ معتقد است که این اقدام نشان دهنده بازگرداندن حاکمیت اقتصادی است، هشدارها در مورد موج جهانی اختلالات تجاری رو به افزایش است. واکنش‌ها نشان می‌دهد که با توجه به عدم هماهنگی بین‌المللی و گسترش شکاف اعتماد بین واشنگتن و شرکای استراتژیک آن، ایالات متحده ممکن است در روزهای آینده با مقاومت دیپلماتیک و تجاری قابل توجهی روبرو شود. 

خواندن خبر در منبع