در این مجمع علاوه بر تصویب صورتهاى مالى با توجه به گزارش عملکرد مدیرعامل، موسسه حسابرسی و بهبود سیستم های مدیریت (حسابرسین) به عنوان حسابرس و بازرس اصلی و موسسه حسابرسی نوین اندیشان به عنوان حسابرس و بازرس علی البدل شرکت برای دوره مالی ۱۴۰۴ و همچنین روزنامه دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه کثیر الانتشار برای درج آگهیهای شرکت انتخاب شدند. همچنین در این جلسه اتخاذ تصمیم درباره تقسیم سود شرکت صورت گرفت و به اتفاق آرای حاضران در جلسه، تقسیم سود ۲۰ درصدی شرکت به سهامداران و تقسیم سود ۷۰ ریالی به ازای هر سهم تصویب شد.
«بایکا»پیشرو در تولید کابل های تخصصی و ابزار دقبق
مهندس جواد عرفانیان، از سهامداران مدیریتی شرکت کابل سازی ایران (بایکا) ضمن مطلوب دانستن چشم انداز این شرکت در زمینه تولید گفت: در زمینه تولید کابلهای تخصصی، بررسیهای بسیاری در شرکت صورت گرفته است. به طور مثال در زمینه کابل های فیلد باس و باندینگ برای اولین بار در شرکت کابل سازی ایران تولید شد و در پروژه پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس مورد استفاده قرار گرفت. در زمینه کابلهای ابزار دقیق توانستیم کابلهای تخصصی ضد آتش، توانستیم آنها را با مشارکت شرکت های همکار، در حجم وسیع تولید کنیم که در کشور بی سابقه بود.
وی افزود: در بخش کنترل کیفیت و آزمایشگاه، توانستیم آزمایشهای تست کابلهای ضد آتش که در پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی و گاهاً پروژههای راهآهن و مترو کاربرد دارد را توسعه دهیم. در حال حاضر این آزمایشگاه به عنوان مرجع در کشور مطرح است. از این رو کنترل کیفیت آزمایشگاه های شرکت را توسعه دادیم تا بتوانیم استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ را پیاده سازی کنیم.
مهندس عرفانیان، درباره اقدامات صورت گرفته در بخش علمی و پژوهشی گفت: همکاریهای بسیار مطلوبی با دانشگاه شیراز و سایر مراجع علمی و پژوهشی صورت گرفته و خوشبختانه قدمهای موثر برای گسترش این همکاری برداشته شده تا علاوه بر تولید بتوانیم به عنوان قطب علمی و پژوهشی در جنوب کشور عمل کنیم. همکاران ما در شرکت کابل سازی ایران موفق شدهاند که مقالات علمی بسیاری را به صورت بین المللی منتشر کنند که این مقالات در سال گذشته در نشریه های
بین المللی مهم منتشر شده و جزو افتخارات کابل سازی ایران است. در زمینه گرانول سازی همکاری هایی با دانشگاه شیراز صورت گرفته تا بتوانیم خط تولید گرانول را در داخل کارخانه راه اندازی کنیم.
وی افزود: در مجموع از پرسنلی که در سالهای اخیر در این شرکت مشغول به فعالیت شده اند، حدود ۴۵ نفر دارای مدرک تحصیلی بالای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا بوده و حدود ۳۰ نفر نیز مدرک فوق دیپلم و تکنسین تخصص دارند.
مهندس عرفانیان، درباره سایر اقدامات صورت گرفته، گفت: در بخش تعمیر و نگهداری با همت مدیرعامل و نیروهای جوان مجموعه، اورهال دستگاه های مستقر در کارخانه به نحو مطلوبی انجام گرفته است. یکی از مواردی که در
کارخانه های تولیدی به آن کمتر توجه شده، نظام آراستگی ۵S است. این موضوع در کارخانه شرکت پیاده سازی شده است.
افزایش ۱۰۰ درصدی حجم سفارشات
حجم سفارشات شرکت کابل سازی ایران نسبت به یک سال گذشته حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
مهندس جواد عرفانیان، از سهامداران مدیریتی شرکت کابل سازی ایران با اعلام این مطلب به «دنیای اقتصاد» گفت: ازطرف دیگر قیمت ارز و مواد اولیه در کشور افزایش یافته با این وجود کارخانه شرکت با ظرفیت حدود 70 تا 75 درصد تولید داشته و تعداد پرسنل خود را افزایش داده و حدود ۳۰ درصد به پرسنل اضافه شده شده است. همچنین تیمهای علمی و تخصصی در شرکت ایجاد شده است. به این ترتیب در یک سال گذشته، زیرساختهای اصلی شرکت تقویت شده است.
وی با اشاره به مشکلات تولید گفت: در حال حاضر با مشکل نقدینگی و تاخیر در پرداخت مطالبات از سوی کارفرماها مواجه هستیم. قبلاً این مشکل را با شرکتهای وابسته به وزارت نیرو مانند شرکتهای برق منطقهای داشتیم اما در حال حاضر این معضل به پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی نیز رسیده و کارفرماهای این پروژهها نیز گرفتار مسئله نقدینگی هستند. به این صورت که پروژه گرفته و پیش پرداخت داده میشود اما در ادامه پروژه به ناچار به دلیل عدم پرداخت مطالبات نیمه تمام گذاشته شده و معلق میشود.
مهندس عرفانیان، در ادامه گفت: قرارداد شرکت با پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی به طور معمول ارزی بوده که در روز پرداخت با توجه به نرخ ارز محاسبه وبه صورت ریالی پرداخت میشود. البته فاصله بین نرخ به حساب ارز توافقی یا ارز نیما با نرخ بازار آزاد بسیار زیاد بوده و حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد بوده که باعث صدمه به شرکت ها میشود زیرا مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز را باید حداقل به قیمت 10 درصد کمتر از نرخ بازار آزاد خریداری کنیم که این افزایش در قیمت مواد اولیه جبران نمیشود.
با اشاره به سایر معضلات گفت: معضلی دیگری که وجود دارد این است که شرکتهای تولیدی با دو ارگان تامین اجتماعی و امور مالیاتی سرکار دارند که به عنوان موانع تولید عمل میکنند؛ در بخش سازمان تامین اجتماعی، قراردادهای خرید و فروش را به عنوان پروژه اجرایی کشور محاسبه میکند و بابت آن باید حدود 16 درصد مفاصا حساب پرداخت کنیم. دوم اینکه به علت اینکه قراردادها به صورت یورویی بوده آن را با نرخ یوروی بازار آزاد محاسبه میکند. این اقدام صدمه بسیار بزرگی به تامین کنندگان تجهیزات پروژه های عمرانی کشور وارد میکند.
وی افزود: در بخش امور مالیاتی نیز زمانی که میخواهیم، سرمایه شرکت را از محل تجدید ارزیابی، افزایش دهیم، باید به میزان ۲۵ درصد مبلغ تجدید ارزیابی را به اداره دارایی پرداخت کنیم.
تدوین برنامه استراتژیک 5 ساله
امیر نجفی، رئیس هیات مدیره شرکت کارخانجات کابل سازی ایران ضمن تشریح عملکرد شرکت در سال مالی 1403 اظهار داشت: سال گذشته در هیات مدیره یک برنامه استراتژیک 5 ساله تهیه شده است. در این برنامه تعداد 18 برنامه عملیاتی تعریف و چشم انداز در حوزههای مالی، خرید، فروش، تولید، فروش و برنامه ریزی در پایان این دوره 5 ساله اعلام شده است. این برنامه های عملیاتی با جزئیات به مدیران اجرایی شرکت اعلام شده و باید این فعالیتها از نظر کمی و کیفی رشد داشته باشد. با بازخوردهای گرفته شده، خوشبختانه این برنامه به طور مطلوب در حال اجرا است.
وی افزود: در هر شرکت تولیدی سه رسته فعالیت شامل فعالیتهای مالی، فعالیتهای عملیاتی و نوسازی ماشین آلات وجود دارد؛ در هر سه زمینه با تدوین برنامه 5 ساله، اقدامات مطلوبی صورت خواهد گرفت. در این چشم انداز جایگاه شرکت تعریف شده و شرکت باید هر سال رشد 15 تا 20 درصدی داشته باشد. شرکت کارخانجات کابل سازی ایران در میان 4 شرکت برتر تولیدکننده برتر سیم و کابل در کشور قرار دارد و این جایگاه باید بهبود یابد.
رئیس هیات مدیره شرکت کارخانجات کابل سازی ایران با اشاره به برنامه صورت گرفته در زمینه ارتقای صادرات شرکت گفت: در این چشم انداز باید در پایان برنامه 5 ساله در زمینه صادرات، رشد داشته باشیم. در زمینه صادرات با نمایندگان کشورهای حوزه CIS و عراق وارد مذاکره شده ایم و مقدمات آن در سال مالی گذشته انجام شده و پیگیر هستیم که در سال مالی جدید به نتیجه برسد.
وی افزود: یکی از موارد مهم این برنامه، نوسازی ماشین آلات است؛ در سال مالی گذشته در این راستا دو دستگاه ماشین و تجهیز به روز را از کشور چین وارد و به خط تولید شرکت افزوده شد. با این وجود هم کیفیت و هم کمیت تولیدات شرکت افزایش می یابد. این حاکی از این است که سبد محصول شرکت در سال مالی جدید، مطلوب خواهد بود.
نجفی، در ادامه گفت: همچنین خرید بیشتر این نوع ماشین آلات به ویژه تولید کابل های DC در دستور کار هیات مدیره قرار گرفته است. با توجه به اینکه ناترازی برق در کشور باعث احداث نیروگاههای خورشیدی در کشور افزایش یافته و به این منظور، خرید کابل به عنوان یکی از موارد این نیروگاه ها مورد توجه است. برای ورود به این عرصه باید کابل های DC وارد کنیم. به این منظور در سال مالی جدید تصمیم داریم که دستگاههایی را برای تولید این کابل ها وارد کشور کنیم.
چشم انداز مثبت سهم «بایکا»
ابراهیم خلیلی، مدیر عامل شرکت سپهر کابل ایرانیان از سهامداران مدیریتی و عضو هیات مدیره شرکت کارخانجات کابل سازی ایران (بایکا) گفت: با توجه به این اتفاقات اخیر چشم اندازی مثبتی در اننظار سهام شرکت است. مذاکره در سطح بین المللی فضا را برای کسب و کارهایی از جمله شرکتهای تولیدی مثل شرکت کابل سازی ایران مناسب خواهدکرد. زیرا محصولات تولیدی آن زیربنایی و سیم و کابل های برق و مخابرات هر پروژهای زیرساختی لازم است.
وی افزود: برای آغاز هر پروژهای ابتدا باید برق آن پروژه را تامین کنیم و طبق پیشبینیها و خوشبینیهایی که وجود دارد، فضای بازی برای تولید کنندهها ایجاد شود، همان گونه که شعار امسال نیز در راستای سرمایه گذاری و تولید است، امسال رونقی در تولید وجود خواهد داشت.
خلیلی در ادامه گفت: مدیران و سهامداران شرکت کابل سازی ایران به شدت درصدد هستند که میزان تولید و فروش شرکت را افزایش داده و سوددهی شرکت را به ارقام بالاتری برسانند. با توجه به اینکه نرخ مواد اولیه به شدت افزایش پیدا کرده باید برای سال آینده هم رقم فروش و میزان سود شرکت مطلوب باشد. عمده مشتریهای شرکت شامل شرکتهای نفت و گاز پتروشیمی هستند و قراردادها به صورت ارزی است. اگر دولت بتواند حمایت کرده و فاصله بین بازار مبادلهای و ارز آزاد کاهش یابد و این فاصله روی نرخ مواد اولیه تاثیر نگذارد، قطعاً شرکت کابل سازی ایران میتواند به صورت مطلوب فعالیت کرده و سود دهی مطلوبی داشته باشد.