جنجال شهریه ۳۰۰ میلیونی در مدارس تهران

۳ ساعت قبل ۳
رئیس سازمان مدارس غیردولتی خبر شهریه ۳۰۰ میلیونی در سال تحصیلی جدید را تکذیب نکرد.

روزنامه ایران: شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس غیرانتفاعی، سوای راست و دروغ ماجرا از یک جهت خاص می‌تواند قابل بررسی باشد.

اواخر دهه ۹۰ مدیر‌عامل یکی از مدارس غیردولتی تهران خبر شهریه ۳۷ میلیونی را تکذیب کرد اما الان که اولین قدم‌ها برای ثبت‌نام سال تحصیلی جدید برداشته می‌شود، شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس به تیتر صفحات اجتماعی رسانه‌های رسیده است. از اسفند ۱۴۰۳ سازوکاری جدید برای تعیین شهریه مدارس تعیین کرده‌اند. طبق قانون، رقم اولیه توسط خود مدارس پیشنهاد می‌شود اما عدد نهایی باید از فیلتر شورای تعیین شهریه در مناطق و استان‌ها عبور کند.

شوک شهریه ۳۰۰ میلیونی از کجا وارد شد؟

شهریه ۳۰۰ میلیونی مدارس اولین‌بار در قالب گزارشی توسط روزنامه ایران منتشر شد. در بخشی از این گزارش به نقل از والدین گفته شده در برخی مدارس غیردولتی سقف شهریه با احتساب سرویس رفت‌وآمد، لباس فرم، میان‌وعده و کلاس‌های فوق‌برنامه به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد.

214578

همکاران ما بلافاصله سراغ رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش رفتند. احمد محمودزاده بدون تکذیب اصل خبر، در قدم اول اعلام کرده مدرسه‌ای نداریم که شهریه خالص آن 300 میلیون تومان باشد و اعدادی که امسال در این حوالی به بیرون درز پیدا می‌کند احتمالا با اضافه‌شدن هزینه‌های فوق‌برنامه است.

شهریه مدارس در آستانه فصل گرما به یکی از مهمترین اخبار اجتماعی و اقتصادی تبدیل شده اما برای اولین‌بار نیست و در سال‌های گذشته هم شهریه‌های نجومی خبرساز شده‌اند.   

تکرار جنجال شهریه مدارس در آستانه فصل گرما

خبر شهریه 37 میلیونی اواخر دهه 90 تکذیب شد. هفت سال قبل مدیر‌عامل یکی از مدارس غیردولتی تهران گزارش آن روز‌های رسانه‌ها و روزنامه‌ها را غیرواقعی دانست و حالا در کمتر از یک دهه، خبر شهریه 300 میلیونی مدارس راستی‌آزمایی می‌شود.

شهریه مدارس یک سال قبل درست در چنین‌ روز‌هایی به‌واسطه سریال افعی تهران برای اذهان عمومی اهمیت پیدا کرد. پیمان معادی در نقش آرمان بیانی وقتی برای ثبت‌نام فرزندش به مدرسه مراجعه کرد، با رقمی معادل 12 میلیون تومان در ماه روبرو شد. عددی که فارغ از نمایشنامه سریال افعی تهران، برای 9 ماه سال تحصیلی معادل 108 میلیون تومان بود.

همان زمان رسانه‌های زیادی به بررسی عدد و رقم‌های واقعی در مدارس پرداختند. اتفاقی که باعث شد بفهمیم در یکسری از مدارس سال گذشته واقعا ارقام بالای 100 میلیون ردوبدل شد و یکبار دیگر اهمیت نحوه محاسبه شهریه مدارس مطرح کرد.

نرخ تورم آموزش طبق آمار‌های رسمی تقریبا همپای تورم عمومی بالا می‌رود. آخرین داده‌های رسمی از سوی مرکز آمار ایران نرخ تورم آموزش در کشور را قریب 35 درصد نشان می‌دهد و این عدد برای تورم عمومی حدود سه درصد بیشتر است

شهریه مدارس واقعا چطور محاسبه می‌شود؟

شهریه مدارس باید از فیلتر شورای تعیین شهریه در مناطق و استان‌ها عبور کند. چطوری؟ مدارس در قدم اول می‌توانند رقم پیشنهادی خودشان را به این شورا ارسال کنند و برای تایید نهایی همه‌چیز در شورای تعیین شهریه در مناطق و استان‌ها بررسی می‌شود.

الگوی تعیین شهریه مدارس از اسفند 1403 آپدیت شده است. در تعیین عدد نهایی هفت فاکتور مهم اهمیت دارد که نرخ تورم فقط یکی از آنهاست. آمایش منطقه‌ای، فعالیت‌های آموزشی و پرورشی، دوره تحصیلی، فضا، امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی سایر فاکتور‌های موثر در تعیین شهریه مدارس هستند.

پس از اعلام شهریه پیشنهادی توسط مدارس، شورای تعیین شهریه در مناطق و استان‌ها با بررسی دقیق این هفت آیتم به درخواست موسس‌ها و مدارس پاسخ می‌دهند و دست‌آخر پس از تصویب، رقم نهایی به مدارس ابلاغ می‌شود.

شهریه مدارس کنترل می‌شود؟

شهریه مدارس غیردولتی بحث امروز و دیروز نیست. هر سال با نزدیک شدن به زمان ثبت‌نام جدید مدارس، عدد و رقم‌های مختلفی مطرح و هر بار از برخورد با مدارس متخلف صحبت می‌شود. مثل سال‌های قبل رئیس سازمان مدارس غیردولتی اواسط اردیبهشت امسال از کنترل شهریه‌های بالا و مقابله با دریافت‌های خارج از عرف در مدارس غیردولتی تهران خبر داده است.

از طرفی سامانه https://mosharekatha.ir/ برای اطلاع والدین از هزینه‌های شهریه مدارس معرفی شده اما تا الان رقم‌های موجود در این سامانه به سال تحصیلی قبل ارتباط دارد و دقیقا مشخص نیست در سال تحصیلی جدید چه خوابی برای دانش‌آموزان و والدین دیده‌اند.

خواندن خبر در منبع