روسیه با استرداد بشار اسد مخالفت کرد

۵ ساعت قبل ۴
جولانی با بیان اینکه روسیه با استرداد رئیس‌جمهور پیشین این کشور مخالفت کرده است، گفت که جنگجویان خارجی، تابعیت سوریه دریافت می‌کنند.

ایسنا: جولانی با بیان اینکه روسیه با استرداد رئیس‌جمهور پیشین این کشور مخالفت کرده است، گفت که جنگجویان خارجی، تابعیت سوریه دریافت می‌کنند.

photo_2025-04-23_18-47-35

«احمد الشرع» معروف به «ابومحمد جولانی» سرکرده شورشیان مسلحی که در اواخر سال میلادی گذشته بر سوریه حاکم شدند، بر لزوم حفظ ارتباط تسلیحاتی با روسیه تاکید کرده و خواستار لغو تحریم‌های غرب شده است.

جولانی با اشاره به اینکه ثبات سوریه بر کل منطقه غرب آسیا تأثیر می‌گذارد، به روزنامه نیویورک‌تایمز گفت: «هرج‌ومرج در سوریه نه‌تنها به کشورهای همسایه بلکه به کل جهان آسیب خواهد زد.»

جولانی در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز با بیان اینکه تحولات سوریه «مسیر را برای نوع کاملاً جدیدی از روابط امنیتی در منطقه» هموار کرد، گفت بسیاری از کشورها، چه منطقه‌ای و چه اروپایی، به ثبات سوریه علاقه‌مند هستند.

او می‌گوید که حضور نظامی خارجی در سوریه باید در چارچوب قانونی این کشور باشد و هر توافق جدیدی باید «استقلال سوریه، ثبات امنیتی آن و عدم ایجاد تهدید یا خطری برای سایر کشورها از طریق خاک سوریه» را تضمین کند.

در جریان جنگ در سوریه، روسیه صدها جنگنده، ناو جنگی، نیرو و مشاور نظامی به سوریه فرستاد و هنوز مشخص نیست مسکو چه نقشی در سوریه پس از جنگ ایفا خواهد کرد؛ اما جولانی با اشاره به نقش پررنگ مسکو در تامین تسلیحاتی سوریه در دهه‌های گذشته، می‌گوید احتمالاً دمشق باز هم به حمایت روسیه یا دیگر کشورها نیاز داشته باشد.

پس از سقوط دولت بشار اسد، او به همراه خانواده‌اش به روسیه رفتند و شورشیان حاکم بر سوریه خواستار استرداد آن‌ها شدند. جولانی در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز، برای نخستین‌بار اعلام کرد که مقامات کرملین با این خواسته موافقت نکرده‌اند، حتی با وجود اینکه جولانی استرداد اسد را به‌عنوان شرط حفظ پایگاه‌ه‌های نظامی روسیه در سوریه عنوان کرده است.

او می‌گوید: «روسیه عضو دائم شورای امنیت است. تسلیحات سوریه کاملاً روسی هستند و توافق‌های غذایی و انرژی زیادی میان ۲ کشور وجود دارد که سوریه سال‌ها به آن‌ها متکی بوده است. ما باید این منافع را مدنظر قرار دهیم.»

در طول این مصاحبه ۴۵ دقیقه‌ای، جولانی از واشنگتن خواست تحریم‌ها را لغو کند، این در حالی است که جولانی و گروه شورشی تحت رهبری‌ او به نام «هیئت تحریر الشام»، همچنان تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارند و ایالات متحده نیز آن را سازمانی تروریستی معرفی کرده است.

 

خواندن خبر در منبع