طرز تهیه یک شیرینی آسان برای عید ۱۴۰۴

۲ ساعت قبل ۵
شیرینی آب‌دندون نوعی شیرینی اصیل مازندارنی است که بسیار خوشمزه است و دستور پخت آسانی دارد.

فرارو: شیرینی آب‌دندون نوعی شیرینی اصیل مازندارنی است که بسیار خوشمزه است و دستور پخت آسانی دارد.

2455030_612

 اسفند ماه زمان درست کردن شیرینی‌های خوشمزه مخصوص عید است. کدبانو‌های باسلیقه دوست دارند در این ایام در کنار کار‌هایی مثل خانه تکانی و نظافت منزل به شیرینی‌پزی هم بپردازند تا عطر هل و وانیل و شیرینی داغ در منزل بپیچد و بوی عید را با خودش بیاورد. شیرینی‌هایی که برای نوروز طبخ می‌شوند، معمولا ریز و رنگارنگ با طعم‌های مختلف کره‌ای، وانیلی، شکلاتی، گردویی و... هستند. شیرینی آب‌دندون نوعی شیرینی خوشمزه و اصیل مازندران است که معمولا در ایام نوروز، جشن و مراسم عروسی پخته می‌شود. این شیرینی که نوعی شیرینی آردی است، دستور پخت بسیار آسانی دارد و می‌توانید خیلی راحت این شیرینی‌های خوشمزه و زیبا را برای ایام نوروز آماده کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی آب‌دندون خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

روغن جامد: ۹۰ گرم

کره: ۳۰ گرم

پودر قند: ۶۵ گرم

ماست شیرین: ۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ کوچک: ۱ عدد

آرد سفید قنادی: ۱۲۵ گرم

آرد برنج: ۱۲۰ گرم

بکینگ پودر: یک چهارم قاشق غذاخوری

وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده با روغن جامد مخلوط کنید، سپس پودر قند را اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی چند دقیقه خوب هم بزنید تا یکدست شود. در مرحله بعد تخم مرغ، ماست و وانیل را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا یکدست شود. حالا آرد قنادی، آرد برنج و بکینگ‌پودر را با هم مخلوط کنید و کم کم به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر منسجم و یکدستی شکل بگیرد. خمیر را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس از یخچال خارج کنید. به اندازه گردوی کوچک از خمیر بردارید و گرد کنید و داخل سینی بچینید. بهتر است سینی را به مدت ۱۵ دقیقه داخل فریزر بگذارید، سپس از فریزر خراج کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی یا هر مهری که دارید روی گلوله‌ها را مهر بزنید. حالا سینی شیرینی را داخل فر ۱۸۰ درجه که از قبل گرم شده است، به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی بپزد. بعد از پخت صبر کنید شیرینی کامل خنک شود، سپس از سینی خارج کنید. برای تزیین این شیرینی می‌توانید روی شیرینی مقداری پودر قند الک کنید، نوش جان. 

نکات مهم

ـ پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشید. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آرد‌های موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کم‌تر یا زیاد‌تر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کرده‌اید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.

ـ برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آنها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی استفاده کنید. 

ـ بهتر است شیرینی‌هایی که کره دارند را توی ظرف در بسته و داخل یخچال نگهداری کنید.

 

خواندن خبر در منبع