پیشنهاد کیهان برای کنترل فضای مجازی در ایران

۴ هفته قبل ۵
همزمان با انتظار جامعه برای رفع فیلترینگ و تحقق یکی از وعده‌های انتخاباتی دولت، شاهدیم که برخی خواهان اعمال محدودیت‌های بیشتر در این عرصه هستند. بهانه نیز «امنیت روانی» است.

برترین‌ها: همزمان با انتظار جامعه برای رفع فیلترینگ و تحقق یکی از وعده‌های انتخاباتی دولت، شاهدیم که برخی خواهان اعمال محدودیت‌های بیشتر در این عرصه هستند. بهانه نیز «امنیت روانی» است.

اوضاع آشفته منطقه و افزایش سطح تنش و درگیری‌ها نیز بهانه دیگری است تا مخلفان آزادی فضای مجازی، از احتمال نفوذ دشمن گفته، رویای همیشگی خود یعنی محدودیت بیشتر فضای مجازی را پیگیری کنند.

روزنامه کیهان در شماره امروز خود از این فراتر رفته و با تاکید بر اینکه برخی صلاحیت حضور در این فضا را ندارند خواسته تا یک پدافند مجازی برای مقابله با مخاطرات این عرصه داشته باشیم!

پیشنهاد کیهان برای کنترل فضای مجازی در ایران

«کیهان» نوشت: «منظور برخورد با کسانی است که نه یک بار و اتفاقی و از روی ناآگاهی به انتشار مطلبی نادرست یا برهم زننده امنیت روانی جامعه اقدام می‌کنند که آن‌ها نیز باید مورد تذکر و ارشاد قرار گیرند، بلکه منظور افرادی هستند که بار‌ها و بار‌ها با اظهار نظر نادرست، شایعه‌سازی، عبور از خط قرمز‌ها و بازی در زمین دشمن به جنگ با امنیت روانی جامعه برخاسته‌اند. این افراد اگر دانسته در زمین دشمن بازی کنند که تکلیفشان معلوم است، اما اگر ناخواسته در این مسیر قرار گرفته‌اند خود گواهی است بر صلاحیت نداشتن آن‌ها برای حضور یا اظهار نظر در این فضا.

حال اگر غرض داشتن فردی یا صلاحیت نداشتن وی در فعالیت مجازی و فضای رسانه‌ای به اثبات برسد تکلیف چیست؟ در کجای دنیا با افرادی که عامدانه قصد ناامن کردن ذهن و روح و روان جامعه را دارند حتی کسانی که غیرعامدانه و از روی بی‌صلاحیتی چنین می‌کنند مماشات می‌شود؟ آیا کاری جز برخورد قانونی شدید و عبرت آموز با کسی که عامدانه قصد برهم زدن امنیت روانی جامعه و همراهی با دشمن را دارد می‌تواند برای حفظ این حوزه از امنیت مؤثر باشد؟

از سوی دیگر وقتی کسی غیرعامدانه یا بدون صلاحیت در فضای مجازی مخل امنیت روانی جامعه می‌شود، شایستگی این حضور آزادانه و کنترل نشده در این فضا را دارد؟ اگر کسی بدون گواهینامه و بدون صلاحیت و توانایی به رانندگی در سطح شهر و جاده بپردازد می‌توان با او مماشات کرد؟ حتی اگر کسی صلاحیت اولیه یا گواهینامه هم داشته باشد، اما در رانندگی قوانین را رعایت نکند و باعث آسیب به مردم شود در صورت تکرار رفتار پرخطر می‌توان او را موقتاً یا برای همیشه از رانندگی محروم کرد.»

این روزنامه اصولگرا در ادامه نوشته: «مسئولان محترم قضائی از جمله ریاست محترم قوه قضائیه بار‌ها از لزوم برخورد با برهم‌زنندگان امنیت روانی جامعه سخن گفته‌اند و طبق گزارش‌های در مواردی هم شاهد تشکیل پرونده برای این افراد بوده‌ایم، اما باید این برخوردها، بازدارنده و عبرت‌آموز باشد و به طور شفاف به اطلاع عموم رسیده شود و نباید دلخوش به تبیین کلامی مسئله باشیم. انتظار می‌رود با همان جدیت که با سارقان اموال مردم برخورد می‌شود با سارقان امنیت روانی و آرامش فکری آن‌ها نیز برخورد شود. اگر با اخلالگران اقتصادی برخورد می‌شود باید با مخلان اقتصادی در فضای مجازی که با شایعه یا قیمت‌سازی ارز و طلا و مسکن و خودرو و ... باعث التهاب جامعه و نگرانی مردم می‌شوند هم برخورد کرد.»

نویسنده این یادداشت در پایان تاکید کرده که «وقتی پذیرفتیم امروز جنگ و رویارویی با دشمن تنها به زمین و دریا و آسمان محدود نمی‌شود و به موازات تلاش دشمن برای ایجاد ناامنی از راه نظامی یا حمله تروریستی و... نبردی پیچیده و مخرب در فضای مجازی هم بدون سر و صدا و دود و انفجار ظاهری در حال وقوع است، باید همان‌طور که می‌توانیم با به کارگیری پدافند قدرتمند و هوشیاری و رشادت، نیرو‌های نظامی دشمن را در تهاجم نظامی ناکام بگذاریم، در طراحی پدافند مجازی و ناکام گذاشتن دشمن در نفوذ و ایجاد ناامنی از این طریق هم هوشیار و جدی و توانمند باشیم. این مهم ورود جدی مسئولان مربوطه را می‌طلبد. از یک سو باید برای ارتقای سواد رسانه‌ای مردم تلاش کرد و از سوی دیگر با جدیت در قانونمند کردن فضای مجازی و حکمرانی معقول در این فضا همچون عرصه نظامی، راه نفوذ دشمن در این عرصه را هم بست.»

پ
خواندن خبر در منبع